За нас

Фирма „Агродес АА“-  гр. Каварна е създадена на 13.03. 2013 година. Занимава се с лозарство, винарство и зеленчукопроизводство. Има засадени 300 дка винени сортове лозя и 150 дка за плодове и зеленчуци.

Лозовите масиви се намират в землището на гр. Каварна, местността „Шабленските лозя“, на главен път Варна – Балчик – Каварна-Дуранкулак. Всички те са новозасадени лозя по програмата „Преструктуриране и конверсия на винени лозя“. Годините на засаждане са 2014 г., 2015 г. и 2017 г. Положена е капкова система за напояване от съвременен тип. Фирмата разполага със собствена база с изграден сондаж, два броя резервоара за съхранение на вода, система за торене и климатична инсталация. Разполага със собствен парк от специализирани лозарски трактори и съвременен инвентар за обработка на лозята. 

Изършва ме и консултации свързани с проектиране и засаждане на нови лозя.

Освен основната ни дейност свързана със обработка и отглеждане на лозята ние имаме и доста успешен опит в  градинарството – на площ от 150 дка. се простира зеленчукопроизводството. Всичките площи са на поливно, което дава възможност за независимост от неблагоприятните климатични условия, свързани с продължителни периоди на засушаване характерни за тази част на страната.

Утвърдихме се като едни от най – добрите производители на пъпеш в района. Всяка година се засаждат площи от по 100 дка пъпеши от сортовете – Кехлибар, Конкурент, Хибрид 15. Част от тях са ранно производство, чрез отглеждане на разсад в полиетиленови оранжерии засадени в последствие на мулч с капков маркуч и покрити с полиетиленови тунели. Друга част е сеитба на разсад и директна сеитба на семка. По този начин се постига наличие на пресни пъпеши от началото на юли до края на август.

Освен това отглеждаме ранен пипер, камби, лук за глави с директна сеитба, чушки рибка и домат рома.

Със всичко това се цели да се постигне едно добро сеитбообръщение и ангажиране на почти целогодишно работната ръка.