Време е за гроздобер!

Реколтата от бели и червени сортове грозде за вино ви очаква

Изба Калиакра отглежда 300 дка собствени лозя с винени сортове в землището на гр. Каварна. Настана време да приберем реколта 2019 и да ви предложим грозде за вино или ракия  на отлична цена, директно от лозовите масиви. 

Очакваме ви през целия септември с отлично грозде
и подаръци всеки ден от 8 до 20 ч.!

Бели сортове грозде

Всички сортове бяло грозде за вино и ракия се берат до средата на месец септември.

Червени сортове грозде

Всички сортове червено грозде за вино и ракия се берат след 10 септември, като завършваме с Каберне Совиньон в края на месеца.

Нашите лозя

Лозята на Изба Калиакра се намират в Каварна, на главния път Варна-Балчик-Каварна-Дуранкулак. Всички са новозасадени лозя – от 2014 до 2017 г. Лозовите масиви са оборудвани със системи за капково напояване и за наторяване. Разполагат със собствени резервоари и сондаж, климатична система и модерен машинен парк и инвентар за обработване на насажденията. Сортовете грозде са специално подбрани и съобразени с традициите и последните тенденции във винопроизводството. С част от реколтата от грозде се произвеждат вината на Изба Калиакра, които може да откриете в нашия онлайн магазин. Останалата част се предлага на частни лица и фирми за прозводство на вино и ракия.