Започна гроздобер 2020!

Кампанията Гроздобер 2020 г. приключи. Благодарим на всички наши клиенти за това, че отново избраха нашето грозде и ни се довериха за поредна година. На всички пожелаваме успех в приготовлението на вино и ракия. Ще се видим догодина! 

След 1-ви декември можете да очаквате новата реколта от нашите наливни вина – Совиньон блан, Мускат Отонел, Розе и червено вино Каберне в 5л. бег ин бокс. Бутилираните вина реколта 2020 може да очаквате след месец март 2021 г.

Поредна добра реколта от бели и червени сортове грозде за вино

Изба Калиакра отглежда 300 дка собствени лозя в землището на гр. Каварна,  засяти изцяло с с винени сортове бяло и червено грозде. Лятото беше доста сухо, но лозята са снабдени с напоителна система и реколтата отново е добра. Дойде времето да я приберем и да ви предложим качествено грозде за вино или ракия  на отлични цени, директно от лозовите масиви. 

Започваме на 05 септември с белите сортове, като традиционно първо берем Мускат отонел. Втората половина на месеца е за червените сортове, като завършваме с Кабeрне совиньон. Гроздето се бере ръчно всеки ден, при достигане на опитмална захарност. 

Както винаги, ще има и подаръци!

Очакваме ви с отлично грозде
и подаръци всеки ден от 8 до 20 ч.!

Ново! Дегустация на вината на изба калиакра на място.

Тази година освен с качествено грозде за вино и ракия, ще можем да зарадваме нашите клиенти с дегустация на вината на Изба Калиакра на място, в новооткритата ни дегустационна. Ще можете да поговорите с винен технолог и да опитате отличните ни вина със ЗГУ, произведени от нашето грозде. Очакваме ви!

Бели сортове грозде

Всички сортове бяло грозде за вино и ракия се берат до средата на месец септември.

Червени сортове грозде

Всички сортове червено грозде за вино и ракия се берат след 10 септември, като завършваме с Каберне Совиньон в края на месеца.

Нашите лозя

Лозята на Изба Калиакра се намират в Каварна, на главния път Варна-Балчик-Каварна-Дуранкулак. Продукцията на избата е вече добре позната на частни и промишлени винопроизводители от региона и страната. Лозовите масиви са засяти през 2014 – 2017 г. и са оборудвани със системи за капково напояване и наторяване. Обработват се с модерна техника, под вещото ръководство на специалист агроном. За да е с най-добро качество, гроздето се бере ръчно при достигане на оптимална захарност.

Сортовете грозде са селектирани след внимателен подбор и включват както традиционни за Източния винаро-лозарски район бели, така и съобразени с последните тенденции във винопроизводството червени винени сортове. Част от реколтата се превръща в отличните вина със ЗГУ на Изба Калиакра, които може да разгледате и поръчате онлайн от нашия сайт. Останалата част се предлага на частни лица и фирми за прозводство на вино и ракия.