Гроздобер 2023 в Лозята на Изба Калиакра в Каварна

Предлагаме ви отлично грозде за вино и ракия от лозя със ЗГУ, бели и червени сортове

Изба Калиакра обработва над 300 дка собствени лозя в землището на гр. Каварна. Отглеждаме бели и червени винени сортове със Защитено географско указание (ЗГУ). Настана време да приберем реколта 2023 и да ви предложим грозде за вино или ракия с перфектна захарност и на отлична цена, директно от лозовите масиви. 

Предварителни записвания на телефони

Очакваме ви от 07 септември 2023 г. с качествено грозде
и подаръци всеки ден от 8 до 20 ч.!

Енологични продукти LAFFORT и през 2023 г.

И през тази година, за да ви улесним още повече като наши клиенти, ще ви предложим пълния набор енологични продукти от фирма LAFFORT®. Повече от 120 години, компанията Laffort работи усилено за прецизиране на енологичните подходи, като разчита на иновациите на отдела за изследвания и развойна дейност в партньорство с най-престижните изследователски институти за вино, вдъхновени от природата и с респект към сортовите характеристики и тероар на гроздата. В каталога си за 2023г. фирмата е включила традиционни и иновативни продукти за пълния цикъл  винопроизводството, вкл. и такива за органично и био производство. 

Залез над лозята на Изба Калиакра в Каварна

Бели винени сортове грозде

Традиционно първо зреят белите сортове грозде за вино и ракия. Както всяка година, започваме с Мускат отонел. През 2023 г. белите грозда ще берем от 07 септември, без сорта Ризлинг. За да запазите количества и да договорите цени, моля обадете се на посочените телефони. Бялото грозде, което предлагаме, е от следните сортове:

Мускат отонел

Совиньон блан

Шардоне

Ризлинг

Червени сортове грозде

Гроздоберът на червените сортове грозде за вино и ракия също започва в началото на септември със сорта Пино Ноар, а последно берем Каберне Совиньон в края на периода. Отново, гроздето се бере единствено при достигане на оптималната захарност за сорта, затова датите за гроздобер се уточняват допълнително. Цените са изгодни, съобразени с пазарната ситуация и закупените количества. Предлагаме следните сортове червено грозде: 

Мерло

Пино ноар

Сира

Каберне фран

Каберне совиньон

Лозя със ЗГУ на Изба Калиакра

Лозята на Изба Калиакра се намират в Каварна, на главния път Варна-Балчик-Каварна-Дуранкулак. Попадат в Черноморския или Източен винаро-лозарски район, Дунавска равнина и притежават Защитено Географско Указание (ЗГУ.) Лозовите масиви са модерно оборудвани със системи за капково напояване и наторяване. Разполагат със собствени резервоари и сондаж, климатична система и съвременен машинен парк и инвентар за обработване на насажденията. Всички сортове грозде са специално подбрани и съобразени с традициите на региона и световните тенденции във винопроизводството. С част от реколтата от грозде Изба Калиакра произвежда своите лимитирани серии вина, които може да откриете в нашия онлайн магазин. Останалата част се предлага на частни лица и фирми за производство на вино и ракия.