Конкурс определи най-добрите домашни вина в Каварна

В навечерието на празника на виното и любовта, в Каварна се проведе конкурс за най-добро домашно вино. Събитието се проведе в една от залите на местната Художествена галерия „Христо Градечлиев“ и беше почетено от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева и зам.-кметът Георги Балтаджиев.
Празникът под надслов “Любов, налей ми чаша вино“ съчета литературно четене на любовна поезия с конкурс, който отличи най-добрите производители на домашно вино в региона. 18 автори представиха своите лирични произведения пред публиката под съпровод на прекрасните изпълнения на пиано на Теофания Христова. Своите любовни рими представиха поети от целия регион – имаше представители от Каварна, Българево, Балчик и Шабла.
Вечерта завърши с конкурс за най-добро домашно вино, в който се представиха 19 вина. Журито с председател  Ани Костова – винен технолог на Изба Калиакра – трябваше да оцени представените вина по няколко критерии, сред които цвят, аромат, вкус и бистрота. Победители в категория „Бели вина“ станаха Детелин Каменов и Красимир Кирилов, а в категория „Червени вина“ се отличиха Танер Хайридин и Никола Колчев.

Събитието, което се провежда за втора година с покрепата на  „Инер Уил клуб- Каварна“ бе организирано от  НЧ „Съгласие-1890“ и ХГ „Христо Градечлиев“.